Nu har vi lamnat ifran oss motorcyklarna ocksa. Sergio, som jag namnde i forra inlagget, har full koll pa vad som maste goras for att skippa hem motorcyklarna. Tyvarr ar det en ganska kostsam process, budgeten som vi grundade pa James Cargos priser ar helt at skogen. Den firman star inte hogt i kurs hos oss just nu, dom har missat priset pa de forsta tva transporterna med massor av dollarer och dragit sig ur sitt atagande pa denna sista transport. Naja nu far vi iallafall vara cyklar till Goteborg om ett par manader. Att vi overhuvudtaget far hem vara cyklar har vi att tacka min kompis som ocksa heter Tommy. Han har ringt och lyckats overtala goda kontakter att fa Sergio och hans firma att hjalpa oss, vi ar evigt tacksamma.

En spannande bit i transportprocessen var nar vi besokte Notaris Publicus for att ordna fullmakt at Sergio att hantera vara motorcyklar. Tommys pass hade gatt sonder och han hade fatt ett provisoriskt av Svenska ambasaden har i B.A. Men det gamla var tvunget att anvandas i transportpapperna, nu makulerat med halslag i omslaget. Men min fingerfardige van lyckades att visa passet for Notarisen med tva fingrar over halen hela tiden sa att hon kunde se att alla kopior var riktiga. Jag stod vid sidan om och hade svart att halla mig for skratt.

Det var ocksa spannande med den sista delen av mc-resan. Vi fick folja en Argentinare som korde i full fart, bytte filer kors och tvars alltsa korde som vanligt och tankte troligtvis inte alls pa oss. Men det gick bara bra, bara lite tutande men det ar ju ocksa som det ska. Vi lamnade cyklarna hos en firma som gjorde paket av dem. Vi fick sedan veta att dom lastas pa en bat redan i morgon.

Vi har det forfarligt har i Buenos Aires. Det ar varmt, ca 33° i skuggan, och fuktigt sa att man skulle kunna dricka luften om den inte var sa skitig. I stallet ar vi tvugna att sitta i skuggan sa still som mojligt och dricka kall ol. Jag har last pa correns hemsida att vadret hemma verkar vara betydligt behagligare, det ska verkligen bli skont att komma hem pa Sondag.

Mat ar ocksa ett problem, man maste vanta till sent pa kvallen for att hitta oppna resturanger. Stora portioner ar det ocksa, biffarna ar pa 500 gram, sov pa det ni. I gar kvall sa firade vi att resan var klar med att ata en nio-ratters middag med totalt atta olika viner, mums! Vi fick bla smaka pa Lama, Odla och Chinchilla.

Sen forsoker vi vara lite kulturella ocksa. Varje kvall avslutas pa en krog som heter La Poesia i hornet av Chile och Bolivar, mycket trevligt. Vi har fatt i oss poesi i form av ol, vin, grappa och wiskey hittils, jag har tva kvallar kvar undrar vad det blir i kvall?

Bilder:

Blog Image

Skvalpig kanal i Tigre, kanaldeltat som leder ut i Rio de la Plata.

Blog Image

Har aker vi sjalva pa kanaltur i en liknande bat.

Blog Image

Maffigt hus i Buenos Aires. Det visade sig sedan att Sergios kontor ligger hogst upp i huset till hoger.

Blog Image

Ni ska inte tro att vi slapp undan julhandeln. Det kryllar av fina gallerior i B.A.

Blog Image

Tva svettiga gossar som lamnar motorcyklarna for inpackning.

Blog Image

Varat favoritstalle i B.A.