Heter en liten by mellan Mendoza och Cordoba, dar ar vi nu.

Vi har haft ett antal mycket trevliga och handalserika dagar sen jag skrev sist. I General Alvear vantade vi forgaves pa att fa besoka en Bodega, det visade sig vara helgdag i mandags. Men vi fick uppleva 60 talet pa nytt. Det stora folknojet har ar att aka runt pa huvudgatan med bil hela kvallen, raggarrundan. Det ar dessutom inte bara ungdomar utan hela familjen aker runt. Man har dessutom manga ganger en 60-talsbil oftast Ford Falcon eller en 2CV kanske, alla varianter finns aven sprillans nya Dodge pickups.

For att fa uppleva Mendozas vintillverkning akte vi i stallet till Maipo, en liten by straxt utanfor Mendoza. Har hade vi gangavstand till tre bodegor och ett museum. Vi traskade omkring och tittade pa mycket imponerande anlaggningar var och en pa sitt satt. Smakade gjorde vi ocksa men har var det inte som i Sonoma, en eller tva fick racka. Men vi kopte fem flaskor for att fortsatta provandet pa egen hand. Aven i Maipo roade man sig med raggarrundan.

Sen drog vi upp till Aconcagua, hogsta berget utanfor Himalaya, 6 962 moh. For ca en manad sedan var vi pa andra sidan gransen, nagra km bara, och kollade in en stangd skidanlaggning, Portillo. Denna vag mellan Mendoza och Santiago ar klart korvard, pa detta satt fick vi kora den tva ganger. Vi akte sedan ner till ca 2 000 m (vi var som hogst pa 3200m vid Los Cuevas, gransen) och campade pa Uspalatas kommunala camping, skitigt och dant och pa morgonen saknades vattnet. Men det var nog resans finalcamping och vinprovning hade vi hela kvallen.

Nu har vi lamnat Anderna for sista gangen denna resa och ar pa vag till Buenos Aires via Cordoba.

Bilder:

Tillfalligt ur funktion, sidan kommer att uppdateras nar det gar.

DVS jag kommer att prova lagga in bilderna en annan dag.